Меморіал Тросмана М.Е.

Меморіал Тросмана М.Е.

Отправить
Линкануть

Житомир – місто в північно-західній Україні, адміністративний центр Житомирської області, розташоване на річці Тетерів, в 130 км від столиці. Належить до найдавніших міст України. Датою його заснування вважається 884 рік.

Місто є важливим економічним та культурним центром країни. Тут багато парків, скверів, архітектурних пам’яток та музеїв, які створюють неповторний образ стародавнього міста.

Окрасою міста є церкви і монастирі різних релігійних конфесій. Тут знаходиться один з найбільших храмів України – Спасо-Преображенський собор (1866-1871 рр.)

Зображення Спасо-Преображенського собору.

Є католицькі храми - собор Святої Софії (1746 р.)

Зображення собору Святої Софії (1746 р.).

і храм Св. Іоанна (1842р.)

Зображення храму Св. Іоанна (1842р.).

В Житомирі працює кілька цікавих музеїв. Надбання космічної спадщини України представлені в Музеї космонавтики та меморіальному будинку-музеї Сергія Корольова, Музей космонавтики як зовні, так і внутрішньо спроектований в дуже незвичайному стилі. В експозиції музею знаходяться зразки місячного ґрунту, скафандри, вузли і агрегати космічних станцій, їжа космонавтів, фотографії. Це єдиний в Україні музей такого роду.

Музей космонавтики.

Найцікавішим місцем є Підвісний міст через Тетерів у парку імені Гагаріна. Він утримується вантами, перекинутими через два 70-метрових пілони над Тетеревом на висоті більше 40 метрів. З мосту відкривається чудовий вид на схили річок та історичні райони міста.

Парк імені Гагаріна.

А там, де Тетерів обступають високі гранітні скелі, відомі під назвою «Чотири брати» і «Голова Чацького», споруджена двадцяти-п'ятиметрова гребля, яка підняла рівень води на 15-16 метрів, утворивши водоспад і водосховище – Житомирське море.

Гребля – Житомирське море.

Всю цю красу можна подивитися під час поїздки на шаховий турнір «Меморіал Тросмана».

 

ПАРТНЕРИ

Шаховий клуб «Гамбит»
Сайт «123chess.me»